Pasta Malzemeleri

04-08-2020 11:37
Pasta Malzemeleri
Pasta Süsleme Malzemeleri 
Mutfak sanatlarının en çok keyif veren aktivitesi kuşkusuz pasta yapmaktır. Özellikle çocukların ve misafirlerinizin en çok sevdiği lezzetlerden olan ve tatlıların baş tacı sayılan pastalar için çok çeşitli malzemelerden faydalanabilirsiniz. Özel günlerde eşinize, sevdiğinize ve aile fertlerinize birbirinden görkemli ve lezzetli pastalar yapmak için kurabiye, kek ve bisküvi kalıplarına, şablonlara, pasta süslerine ve benzeri şeylere ihtiyaç duyacaksınız. Siz de sanat eserine benzeyen pastalar, çocukların bayıldığı oyuncak kalıplarıyla kurabiyeler, bisküviler yapabilirsiniz.
 
Pasta Malzemeleri Nelerdir?
Pasta malzemeleri, yaş pasta, kuru pasta, kurabiye, turta, tart, bisküvi ve diğer pastaları yapmak, şekillendirmek ve süslemek için ihtiyaç duyacağınız kalıplar ve aparatların tümünü kapsıyor. Bu yardımca malzemelerle pastalarınıza muhteşem şekiller verebilir, süsleyebilir, eğlenceli ve sanatsal pastalar ortaya çıkarabilirsiniz. 
Çocukların bayıldığı çizgi film karakterleri, robotlar, arabalar, bebekler, harfler, sevdikleri hayvan figürleri, helikopter, uçak gibi taşıt figürleri, film karakterleri gibi kalıplarla onların çok seveceği ve yemekten büyük keyif alacağı birbirinden tatlı ve sevimli pastalar yapabilirsiniz. Pasta kalıplarının dışında metal ve ısıya dayanıklı silikon malzemeden üretilmiş çikolata kalıpları da yer alıyor. Birbirinden ilginç çikolata kalıplarıyla çocuklarınıza ve aile bireylerine sürpriz çikolatalar yapabilirsiniz. Deniz kabukları, bayan aksesuarları, çiçekler, yapraklar ve daha birçok pasta ve çikolata kalıbıyla hem lezzetli hem de eğlenceli pek çok ürün ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Kek Kalıpları Nasıl Olmalı?
Kek kalıpları; yanmayan, yapışmayan, pişen keki kolaylıkla başka bir kaba aktarmanıza olanak sağlayan malzemeden üretilmiş olmalı. Pandispanya, tart, turta ve kek gibi yumuşak kıvamlı tatlılarınıza şekil vermek için üretilen kek kalıpları ile çok değişik formlarda kekler, turtalar, tartlar hazırlayabilirsiniz. Yanmayan, yapışmayan silikon ve metal malzemeden üretilen bu kalıplar dışında seramik turta kalıpları da işinizi kolaylaştırıyor ve yumuşak kıvamlı keklerinize dekoratif bir form kazandırmaya yardımcı oluyor.

Keklerinizin veya pastalarınızın üzerine kakao, pudra şekeri, hindistan cevizi ve diğer toz halindeki malzemeleri dekoratif bir biçimde, bir çırpıda ve kolayca serpiştirmenize yarayan dekoratif şablonlar ve dantel setleri ile muhteşem görünümlü kekler ve pastalar yapabilirsiniz. Yine keklerinizi ve pastalarınızı krema veya krem şanti ile dekoratif bir biçimde süslemenize olanak sağlayan dekoratif uçlu krema sıkma aparatları, enjektörler ve pompalarla pastalarınızı bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz. Pasta süslemelerinde yardımcı olan diğer aparatlardan filketeler de pastalarınıza şekil vermekte en büyük yardımcınız oluyor. Kuvertür kazıma aparatlarıyla çikolataları yaprak formunda incecik kazıyabilir ve pastalarınızın üzerini çikolata yapraklarıyla donatabilirsiniz.  

Hamur Kesme ve Şekillendirme Aparatları Ne İşe Yarar?
Hamur kesme aparatlarıyla katı kıvamlı hamurlarınızı şekillendirebilirsiniz. Çiğ börek kalıpları ile çiğ börek yapmak çok pratik hale geliyor. Şeker hamuru kesme aparatları, kruvasan kalıpları, kopat setleri, pasta yan dekor şekillendiriciler, mufin kalıpları, makaron kalıpları, kek tacı, kornet kalıpları, pasta bordürleri ve donut kalıplarının haricinde, dekoratif ananas soyucu ve dilimleyiciler ve daha pek çok yardımcı pasta malzemesiyle birbirinden güzel görünüm ve lezzette pastalar kurabiyeler yapabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. 
Pasta malzemelerinin arasında, omlet pişirme kalıpları, krep yapma kalıpları da bulabilirsiniz. Tek kullanımlık aliminyum sütlaç kaseleri, pasta dekorasyon setleri, fajita takımları, hamur kazıyıcılar, hamur düzleştirici ütüler bulabilirsiniz. Tüm bu malzemelerin dışında, kapaklı kurabiye saklama kapları ,fanuslar, pastalarınızı veya hamurlarınızı fırından çıktıktan sonra soğutmanıza olanak tanıyan hamur soğutma telleri, poli merdaneler, pastalar için yazı kalıp setleri, karamel kalıpları ve daha pek çok yardımcı pasta yapım aparatı bulabilirsiniz. 
Birbirinden güzel kalıplar ve pasta dekorasyon setleriyle pastalarınızı görsel şova dönüştürebilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden enfes pastalar yapmak için ihtiyacınız olan pasta malzemelerinden dilediğinizi kategorideki ürünler arasında bulabilirsiniz. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.